اسکنرهای اثر انگشت اولتراسونیک چه هستند و چگونه کار می کنند؟
با توجه به استفاده روزافزون گوشی های هوشمند از تکنولوژی سنسورهای اثر انگشت اولتراسونیک، قصد داریم در این مطلب در مورد این سنسورها و نحوه ی کار آن ها و همچنین فواید این تکنولوژی جدید در سنسور های اثر انگشت و مزیت آن ها نسبت به نسل قبلی تکنولوژِی سنسور های اثر انگشت برای شما توضیح دهیم. با یزد اپلیکیشن همراه باشید. بهتر و کارآمدتر از سنسور های تصویری و …
۱۳۹۵-۰۴-۱۵
3562 بار
بدون دیدگاه
Mr
با توجه به استفاده روزافزون گوشی های هوشمند از تکنولوژی سنسورهای اثر انگشت اولتراسونیک، قصد داریم در این مطلب در مورد این سنسورها و نحوه ی کار آن ها و همچنین فواید این تکنولوژی جدید در سنسور های اثر انگشت و مزیت آن ها نسبت به نسل قبلی تکنولوژِی سنسور های اثر انگشت برای شما توضیح دهیم. با یزد اپلیکیشن همراه باشید.
بهتر و کارآمدتر از سنسور های تصویری و یا خازنی که تکنولوژی سابق سنسور های اسکنر اثر انگشت بودند، سنسور های شناسایی با استفاده از صدا های ما فوق صوت ساخت کوالکام می باشند که برای شناسایی انگشتان نیازی به کشیدن انگشت بر روی اسکنر نیست و تنها با لمس آن (مانند اسکنر های خازنی) اقدام به شناسایی اثر انگشت می کند.
برای کشف و ثبت جزئیات مربوط به یک اثر انگشت، این دستگاه مجهز به یک فرستنده و یک گیرنده میباشد. امواج اولتراسونیک به انگشتی که در مقابل این سنسور قرار گرفته است فرستاده می شوند که برخی از این امواج جذب و برخی نیز به گیرنده سنسور باز می گردند که طبیعتا این امواج برای هر انگشت و هر فردی متفاوت و منحصر به فرد است.
برای دریافت این امواج بازتاب داده شده، یک حسگر که میتواند ضربههای مکانیکی را تشخیص دهد مسئول اندازهگیری میزان امواج اولتراسونیکی است که به حسگر برگشت داده میشوند. هر چه زمان این اندازهگیری طولانیتر شود، این اجازه به حسگر داده میشود که تصویر دقیقتر و عمیقتری را دریافت کند و در نتیجه یک تصویر سه بعدی از اثرانگشت کاربر تهیه میشود.

اسکنرهای اثر انگشت اولتراسونیک
این تکنولوژی یعنی سنسور های اولتراسونیک حتی از بهترین نمونه های اسکنرهای خازنی نیز کارآمد تر و ایمن تر می باشند. به این دلیل که سنسورهای خازنی تنها قادر به تولید تصاویر دو بعدی از انگشت فرد می باشند که در این صورت امکان جعل و دور زدن این سیستم وجود دارد که این مشکل با تکنولوژی سنسورهای اولتراسونیک قابل حل است و این سنسور ها قادر به تهیه تصاویر سه بعدی از اطلاعات و جزئیات اثر انگشت فرد هستند.
مزیت دیگر این تکنولوژی جدید، امکان استفاده از این سنسور ها حتی در زیر لایه های ضخیم می باشد. با این وجود گوشی های هوشمند آینده با این حسگر میتوانند از شیشه، آلومینیوم یا پلاستیک ساخته شوند. این حسگرها میتوانند زیر سطح لایه های مختلف تلفن همراه قرار بگیرند و این میزان آسیبپذیری آن ها در برابر ضربه،تعرق و رطوبت انگشت را به شدت کاهش میدهد.
اکنون باید دید که این حسگر بعد از دریافت و ثبت اطلاعات اثر انگشت کاربر، با آن اطلاعات چه میکند. به این خاطر که حفظ حریم خصوصی کاربران و امنیت اطلاعات آن ها در مورد این موضوع بسیار مهم است. تکنولوژی سنس آیدی کوالکام بر اساس «مدار پیچیدهی بایومتریک کوالکام» (Qualcomm Biometric Integrated Circuit) ساخته شده است. این واحد با سخت افزار سنسورها ارتباط برقرار میکند و الگوریتمهای مورد نیازی برای انتقال و تبدیل داده به حس را در خود دارد. این آیسی با پردازشگر مرکزی Snapdragon که وظیفهی پردازش کلی اسمارتفون شما را بر عهده دارد ارتباط برقرار کرده و از این طریق دادههای اثر انگشت را به نرمافزار منتقل میکند.
معماری امن MSM کوالکام در پردازندههای اسنپدراگون این شرکت محافظت بیشتری را نیز از طریق ایجاد فضاهای جداگانهی پردازش فرآیندها فراهم میکند. بنابراین فرایند نگهداری و پردازش اطلاعات مربوط به سنسور تشخیص اثر انگشت از اطلاعات مهم و سطح بالای دیگر پردازشی سیستم عامل، جدا نگهداری میشود. این نوع معماری پردازنده در حالت عادی برای رمزگذاری ها و دادههای مهم و حساس به کار گرفته میشود. از این طریق، اطلاعات مهم امنیتی کاربران در سختافزاری که تعلق دارند باقی مانده و همانجا در یک حباب نرمافزاری نگه داشته میشود. همچنین از پروتوکل هویتنگاری سریع آنلاین نیز پشتیبانی میکند که به کاربر این دسترسی را میدهد که بدون نیاز به تایید رمز به صورت آنلاین از دستگاه خود استفاده کند، بدون اینکه هرگونه اطلاعاتی را به محیط دیگری منتقل کند. به این ترتیب امکان دسترسی افراد دیگر به این دادهها به حداقل، و امنیت این سیستم به حداکثر ممکن میرسد.
سنسور های تشخیص اثر انگشت اولتراسونیک قطعا مزایایی نسبت به حسگرهای موجود که اکثرا خازنی می باشند دارد و با وجود استفاده از پردازندههای کوالکام در تلفنهای همراه، احتمالا در آینده گوشی های هوشمند زیادی از این حسگرها بهره مند خواهند شد. سنس آیدی احتمالا فقط یکی از اولین مدل های سیستمهای اولتراسونیک است که برای سنسور های تشخیص اثر انگشت به کار گرفته شده است.
نظر شما درباره مزایا و فواید این سیستم چیست؟ آیا سنسور های تشخیص اثر انگشت اولترا سونیک جای خود را در میان گوشی های هوشمند بازتر خواهند کرد؟
منبع: androidauthority.com
اشتراک در شبکه های اجتماعی
دیدگاه کاربران + دیدگاه خود را بنویسید
۰ دیدگاه تایید شده